Hírek

2016.02.10

Február 1-jétől elektronikusan is kitölthető az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez szükséges űrlap

A természetes személyek adósságrendezési eljárása kezdeményezéséhez benyújtandó kérelemről és az ahhoz csatolandó űrlapokról, dokumentumokról és nyilatkozatokról szóló 15/2015. (VIII. 28.) IM rendelet 7. §-ában foglaltaknak megfelelően 2016. február 1-jétől az ügyfélkapu regisztrációval rendelkező személyek elektronikusan is kitölthetik az eljárás kezdeményezéséhez szükséges űrlapokat.

Az elektronikus űrlapkitöltő program az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://gate.gov.hu/sso/ap/ApServlet?partnerid=MAGANCSOD

A link a honlap jobb oldali sávjában található menüpontok között is elérhető.

A természetes személyek adósságrendezési eljárásában a Családi Csődvédelmi Szolgálat és a családi vagyonfelügyelő részletes feladatairól szóló 240/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet 2. § (3) bekezdésében foglaltaknak eleget téve a Csődvédelmi Szolgálat központi szerve az ügyfélkapu regisztrációval rendelkező személyek számára 2016. február 1-jétől az űrlapok kitöltéséhez szükséges program elérését lehetővé tette a honlapján. A program használatáról tájékoztatást nyújt a honlapon elérhető felhasználói leírás, illetve további segítséget ad a programon belül a „Súgó” gombbal elérhető részletes kitöltési útmutató.

A természetes személyek adósságrendezésére irányuló eljárást kizárólag ennek az elektronikus űrlapnak vagy a papíralapú nyomtatványnak a kitöltésével lehet kezdeményezni, a természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvényben meghatározott határidőn belül.

A formai ellenőrzést végző támogatja az elektronikus kitöltést és a kötelező adatok megadását. A kitöltést követően az űrlapokat az adósnak, adóstársnak négy példányban kell kinyomtatni, aláírni, az egyéb kötelezettekkel és a tanúkkal is aláíratni. A nyomtatványokból három példányt kell személyesen benyújtani, vagy postai úton megküldeni a főhitelezőhöz vagy az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalhoz.

 

 

Vissza