Hírek

2022.07.01

Tájékoztatás a nyomtatványcsomag változásáról és az online űrlapkitöltő rendszer lekapcsolásáról

2022. július 1. napjával módosul a természetes személyek adósságrendezési eljárásában a Családi Csődvédelmi Szolgálat és a családi vagyonfelügyelő részletes feladatairól szóló 240/2015. (IX. 8.) Korm. rendelet és a természetes személyek adósságrendezési eljárása kezdeményezéséhez benyújtandó kérelemről és az ahhoz csatolandó űrlapokról, dokumentumokról és nyilatkozatokról szóló 15/2015. (VIII. 28.) IM rendelet. Ennek megfelelően módosításra került az adósságrendezési eljárás kezdeményezésére szolgáló nyomtatványcsomag.

A módosított nyomtatványcsomag már elérhető a Családi Csődvédelmi Szolgálat központi szervének honlapján a „Dokumentumtár” menüponton belül a „Nyomtatványok” címszó alatt, ami az alábbi linkre kattintva közvetlenül is elérhető: http://csodvedelem.gov.hu/nyomtatvanyok

A változás az alábbi nyomtatványrészeket érinti:

  1. KEZDEMÉNYEZŐ CSOMAG

Az egyéni vállalkozói foglakoztatási jogviszonyban álló kérelmezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy ezen jogviszony mellett van-e legalább heti 36 órás időtartamú foglalkoztatási jogviszonya.

 

  1. XXV_VAGYON FOGLALKOZÁS, EGYÉNI VÁLLALKOZÁS FOLYTATÁSÁHOZ SZÜKSÉGES VAGYONTÁRGYAK

Ezen űrlap kitöltése csak érintettség esetén szükséges. A kérelmezőnek fel kell tüntetnie azon vagyontárgyait, amelyek rendszeres használata az egyéni vállalkozói tevékenység fenntartásához szükséges.

 

A nyomtatványcsomag kitöltését segítő „Kitöltési útmutató”, a változásokat tartalmazó új verziója szintén elérhető a honlapon az alábbi linkre kattintva:

http://csodvedelem.gov.hu/documents/kitoltesi_utmutato.pdf

 

További változás, hogy 2022. július 1. napjától elegendő a kérelem nyomtatványt két példányban kitölteni, melyből egy eredeti példányt kell benyújtani, egyet pedig a kérelmező magánál tart.

 

A közzététel időpontjától az új űrlap használata kötelező, azonban ezt követően még 30 napon keresztül a kérelem a korábban közzétett űrlapon is benyújtható, tehát a jelenlegi nyomtatványt legkésőbb 2022. július 30. napjáig lehet használni a kezdeményezés során.

A fenti változásokra tekintettel a honlapról lekerül az online űrlapkitöltő rendszer, mivel az a korábbi, már nem használatos nyomtatványcsomag kitöltését támogatta, így a jelenlegi kérelem nyomtatvány kitöltéséhez már nem használható.

 

Vissza